Спонсорирано Съдържание

SpaceCAD - Siemens Digital Industries Software - стратегия за дигитализация

Иван Гайдаров

До неотдавна Siemens PLM Software, новото име Siemens Digital Industries Software отразява дълбочината на софтуерните предложения в широк спектър от индустриални области. На фона на безпрецедентна промяна и бързи темпове на иновации цифровизацията вече не е идея на утрешния ден. Siemens Digital Industries Software приема това, което обещава бъдещето утре, и го прави истинско за клиентите си днес, "Където днес среща утре -Where today meets tomorrow." Siemens Xcelerator e цялостно и интегрирано портфолио от софтуер и услуги за електронен и механичен дизайн, симулация на системи, производство, операции и анализи на жизнения цикъл. Чрез комбиниране на платформата за цифрови иновации на Siemens с Mentor, MindSphere, Siemens Cloud Solutions и Mendix Xcelerator ви позволява лесно да изградите, интегрирате и разширите съществуващите си данни и мрежови системи в цифровото си бъдеще.
Siemens NX - новото:
 • Непрекъснат процес на обновяване - Siemens препозиционира своя водещ продукт NX към по-малки и по-управляеми актуализации с многобройни ползи; сред тях е намаленото въздействие на всяка актуализация, по-малко проблеми с инсталирането и обучението на потребителите.
 • Адаптивен потребителски интерфейс с машинно обучение (UI machine learning) - експертен асистент, използващ изкуствен интелект и машинно обучение за проследяване и учене от действията на потребителя с предсказване на NX командите, които потребителят ще използва във всички области на приложение на NX - моделиране, сглобяване, FEA, CAM, CMM, роботика, адитивни технологии и други.
 • Стандартизирано проектиране и производството с Master модел - NX използва тази технологията, за да улесни едновременното изпълнение на всички задачи чрез единна дефиницията на продукта - от проектирането и оптимизацията на отделен модел до NC програмирането и обработката с CNC до проверката на качеството.
 • Асоциативността на Master модела Ви позволява ефективно да се справяте със заповедите за инженерни изменения на продукта (ECO) и когато настъпят промени в дизайна, пътеките с инструменти, сглобяването на настройките за работа и документацията за цеха се актуализират моментално с гаранция, че в производството се използват правилните данни.
 • Мрежи и конвергентно моделиране - нова технология, която ви позволява да работите с мрежова геометрия по подобен начин на работа със солиди и повърхнинна геометрия. NX е единствената платформа за дизайн, която комбинира инструменти за оптимизация на дизайна, разширено създаване на геометрия, форми на свободна форма и параметричен дизайн в единна интегрирана среда с 10 пъти по-бързата конвергентна технология за моделиране.
 • NX CAM е с ново 5-осево адаптивно фрезоване, позволяващо висока степен на отстраняване на материали посредством по-малко настройки за по-кратко време за обработка. Довършителните 5-осеви направляващи криви са подобрени, за да включват параметрична интерполация на оста на инструмента, осигурявайки по-голям контрол на повърхностното покритие.
 • Програмирането на роботи дава възможност на потребителите да програмират и симулират нови обработки като пробиване, обрязване и полиране.
 • Анализ на производствените разходи - набор от инструменти относно статуса на вашите продукти като комбинация от геометрия, данни за жизнения цикъл и информация, събрана от други системи в компанията, намиращи се в модула NX Feature to Cost, който извършва функционален анализ на вашия детайл по отношение на производимост чрез шприцоване или щамповане/коване.
 • NX виртуална реалност (VR) - разполага с набор от инструменти в по-традиционната виртуална реалност със своя набор от цифрови макети в Teamcenter, това се отнася по-скоро до използването на драматично по-евтиния VR хардуер директно в NX интерфейса. NX Virtual Reality е интегрирана в настолното приложение и достъпна с едно щракване, разширявайки познатите взаимодействия в наистина потапяща 3D среда. Сигурните многопотребителски сесии улесняват сътрудничеството между цял кръг от ключови заинтересовани страни, което води до по-добро разбиране на дизайна и комуникация през целия процес на разработване на продукта. Тъй като VR средата използва стандартен формат JT (ISO Standard IS14306), не се изисква поставяне/предварителна обработка на данните, така че можете лесно да видите всички конфигурации на продукта. Инженерите могат да използват Teamcenter VR от техните инженерни работни плотове или да използват VR в многопотребителско изживяване за конференции и дизайнерски преглед.
Siemens Solid Edge + Mentor Graphics - интелигентният подход при проектирането на печатни платки и електромеханика

Като високо интегрирана система за електромеханичен дизайн Solid Edge осигурява сътрудничество между механични, електро- и електронни дисциплини, елиминирайки необходимостта инженерите да провеждат постоянно срещи, обсъждайки грешки, възникнали при ръчно въвеждане на измененията. Интелигентната техника на проектиране ви позволява да оцените въздействието на промените върху електрическите и механичните части в една среда, а благодарение на това на инженерите остава повече време за основната им задача - да създават иновации.

Електрическото оборудване става все по-сложно, ръчните процеси се превръщат в минало и се наблюдава тясно интегриране на етапите на развитие на електрическите и механичните части с унифицирани интердисциплинарни модели. За това се използва двустранният интерфейс ECAD-MCAD в Solid Edge, като системата ECAD управлява всички необходими атрибути, включително контактни точки, свързани с всеки проводник. След това системата MCAD проследява проводника, кабела или пакета в 3D и изпраща действителните дължини обратно към ECAD системата. Този интердисциплинарен процес съществено намалява времето за проектиране и свързаните с управление на измененията грешки.

Модулите за електропроектиране в Solid Edge - тези за схемно проектиране, окабеляване, опроводяване, и проектиране на печатни платки (PCB), успешно решават задачите при проектирането на електромеханични системи. Интегрираното мултидисциплинарно решение се базира на технологиите на водещия разработчик на електротехнически системи Mentor Graphics, част от Siemens Digital Industries Software. Всички решения за дизайна на електрическата част, включително модулът за окабеляване и проектиране на кабелни снопове, са създадени от същия разработчик и са дълбоко интегрирани вътре в 3D CAD средата на Solid Edge.
Ново решение от "СпейсКАД" ООД: SIEMENS Simcenter STAR-CCM+
Симулация на клапан, проект на фирма DANFOSS
SIEMENS Simcenter STAR-CCM+ е водещо в индустрията мултифизично решение за симулация и инженерни анализи.STAR-CCM+ е един от най-модерните в сравнение с конкурентите софтуерен пакет, предназначен да решава проблеми на механиката на флуиди и взаимодействието им с твърди тела. С изключителна лекота на използване, STAR-CCM+ гарантира безпрецедентна точност, надеждност и гъвкавост - всичко в едно-единствено софтуерно приложение и в един потребителски интерфейс!
Simcenter STAR-CCM+ е цялостно мултифизично решение за симулация на продукти и проекти, симулиращо работата им в реални условия. Уникално, Simcenter STAR-CCM+ предлага автоматизирано проучване и оптимизация на инструментариума за симулацията на всеки инженер, което му позволява ефективно да изследва цялото проектно пространство, вместо да се фокусира върху сценарии за проектиране в отделни зони.
Допълнителното разбиране, получено чрез използването на Simcenter STAR-CCM+, в крайна сметка води до по-иновативни продукти, които надхвърлят очакванията на клиентите.
STAR-CCM+ поддържа широка гама физически модели: ламинарни и турбулентни потоци, нютонови и ненютонови флуиди, многофазни потоци, кавитация, радиация, горене, развитие на граничен слой, потоци с висока скорост, свързан топлопренос, както и нови модели за изчисляване на топлообменници и вентилатори.
За разлика от всички други CFD пакети STAR-CCM + е специално проектиран да извършва изчисления на произволно големи изчислителни мрежи с 1 милиард или повече клетки!
Видове симулации
 • Как Кристиано Роналдо придаде толкова фалц на топката при гола срещу Испания?
  Ние го проучихме чрез симулация със Simcenter STAR-CCM+
  #CR7 #CFD #WorldCup18 #Whippage
  Динамика на течности - софтуер за изчислителна механика на течностите
 • На литиево-йонни батерии - дигитално валидиране на дизайна на клетките в литиево-йонни батерии
 • Симулации за всички аспекти на дизайна на електрическите машини, включително термични, електромагнитни и за управление на задвижването
 • Взаимодействия между флуиди и твърди тела
 • Обекти в движение
 • Сложни електрохимични процеси, включващи йонна и електронна обмяна между течна и твърда фаза
 • Симулация на двигатели, включващи движещи се компоненти, многофазен поток, горене и пренос на топлина
 • Кoсимулация - възможност за мултифизични симулации с различни времеви мащаби
 • Хидравлични и пневматични възли и компоненти
 • Вятърни турбини
 • Корабна хидродинамика
 • Електрически машини
 • Архитектура - за проектиране на енергоефективни сгради
 • Отопление, вентилация и климатизация
 • Стъклени съдове и бутилки от стъкло 55f
 • Автомобилни компоненти и системи
 • Процеси с потоци от частици (DEM)
 • Миксери, смесители и сепаратори
 • Топлопредаване, охлаждане и задвижване на турбини и винтове
 • Охлаждане на електроника
 • Импланти за човешкото тяло
Вижте повече тук: https://www.spacecad.bg
За контакти: "СпейсКАД" ООД, тел. 02 9033999, [email protected]

X