Спонсорирано Съдържание

Лора Иванова, SoftwareONE: Предизвиквайте ни да ви водим към най-модерните и иновативни решения

CIO Media

Лора Иванова е изпълнителен директор на SoftwareONE в България. Тя има повече от 10 години търговски опит в ИТ. Била е част от българските офиси на HP, Microsoft и Oracle. От септември 2019 г. поема ръководството на българския клон на SoftwareONE. "За мен SoftwareONE е лична кауза. Приела съм предизвикателството да изградя успешен екип и да развия успешен бизнес и тази енергия неимоверно ще се усети и от нашите клиенти и партньори."


Г-жо Иванова, бихте ли представили накратко SoftwareOne?
SoftwareONE е швейцарска компания, учредена през 2000 г. Оперираме в повече от 150 държави на всички континенти и имаме над 65 000 клиента, разполагаме с 3 глобални и 6 регионални Service Delivery центрове и поддръжка 24/7 на 13 езика. От октомври 2019 г. SoftwareONE се листва на швейцарската фондова борса.
В България компанията оперира под името SoftwareONE от началото на 2019 г., когато придоби Comparex. През януари т.г. на среща на мениджмънта на компанията в Мадрид беше поставен акцент върху успешното приключване на интеграцията с Comparex в EMEA. Стратегията ни е не просто да бъдем software&cloud доставчик, а по-скоро технологичен партньор на бизнеса.

Дейността на SoftwareONE е структурирана в две основни бизнес линии - Software&Cloud и Solution&Services. Бихте ли ги представили?
Дейността на SoftwareONE е структурирана в две основни бизнес линии - Software&Cloud и Solution&Services. В Software&Cloud поставяме основно партньорствата ни с лидери като Microsoft, VMware, AWS, Adobe, Symantec, Veeam и много др. Ние сме един от най-големите партньори на Microsoft в света и можем да предложим и в България целия набор от лицензионни и облачни решения на компанията.
В Solution&Services се фокусираме върху Software Lifecycle Management и технологичните услуги, които включват консултантски услуги и внедряване на наши и партньорски решения за оптимизиране на софтуерните и облачните активи и мониторинга и контрола на потреблението им. Имаме силна експертиза в т.нар. управлявани услуги (Managed Services), насочени към подпомагане на бизнеса при миграция към облака, управление на облачната инфраструктура и приложенията и обезпечаване на сигурността. Партнираме си с водещите доставчици на решения за управление на софтуерните активи като Flexera, Snow, Aspera.
В България предлагаме цялото портфолио от услуги и решения на компанията .

Бихте ли представили платформата PyraCloud, както и бранда X Simple на SoftwareONE?
PyraCloud е нашият интегриран технологичен хъб, който позволява на потребителите да управляват и оптимизират своите софтуерни и облачни технологии. Това е една-единствена платформа за преглед, проследяване и управление на софтуерните лицензи на клиентите, която дава възможност да се оптимизират доставките и да се разпределят към отделните бизнес отдели. В допълнение предлага функции за определяне на най-добрите опции при облачните услуги.
X Simple са услуги, създадени да улеснят управлението на софтуерните лицензи и абонамент в облака. Насочени са както за големи клиенти, така и за по-малки организации и покриват теми като Software Asset Management (SAMSimple), BackupSimple, O365Simple, AzureSimple, AWSSimple.

Каква е вашата клиентска таргет група в България?
Не се ограничаваме до конкретни клиенти, а по-скоро търсим интересни и иновативни решения в различни бизнес сегменти. Обслужваме сериозна база от публичния и частния сектор, на която много държим. Искам обаче да излезем от зоната си на комфорт и да се изправим пред добре подготвени и иновативни клиенти, които не просто да убеждаваме в бъдещето на облака, а по-скоро те да ни накарат да извадим всяка полза от него. В тази връзка финансовият сектор е много добър пример, защото там вече не говорим просто за дигитална трансформация, а за дигитална надпревара на всички нива.

Вашият експертен съвет към бизнеса в България?
По-скоро бих отправила експертна препоръка и тя би звучала така: "Предизвиквайте ни да търсим и да ви водим към най-модерните и иновативни решения, които максимално да улеснят вашия бизнес и да осигурят растежа му.

X